Moja najljubša sladica so seveda, kaj drugega kot palačinke z čokoladnim namazom. Pripovedovala bom od začetka, pa čisto vse do konca, zato pozorno preberite. Palačinke so moja najljubša sladica, ker so tako sladke, sočne in neprecenljivo dobre. Ko sem bila še čisto majcena, mi je mami za sladico prvič pripravila palačinke. Že takrat so bile božanskega okusa, a z leti, ko sem se jih naučila peči še jaz, so bile še boljše.
Nekega petkovega popoldneva sem prišla iz šole in s sestro sva se zmenili, da bova spekli palačinke. Za peko palačink pravzaprav ne rabiš ne veliko časa ne veliko sestavin. Ko vse sestavine skupaj s paličnim mešalnikom zmešaš, jih daš za polovico ure v hladilnik, da se vsa ta masa zgosti. Čez pol ure vzameš maso iz hladilnika in že se začne najboljši del, ki je pri peki palačink.
Medtem ko je bila masa za palačinke v hladilniku, sem jaz pripravila ponev, olje in krožnik, seveda pa pri meni nikoli ne gre brez glasbe, zato sem zbrala eno mirno in umirjajočo, ki jo po navadi poslušam, ko kaj pečem ali kuham. Ko pa sem si pripravila vse potrebno, sem poklicala še mojo sestro Nino. Kar pridirjala je iz sobe. Vzeli sva si vsaka svoj predpasnik in začeli s peko. Nina je vlila maso, jaz pa sem obrnila palačinke. Ko sva jih spekli, so bile te božanske, sočne, odlične in … Skratka, neprecenljivo dobre. Za piko na i sva si vzeli še čokoladni namaz, sladki greh ter sladoled. Najprej sva na krožnik položili palačinko, jo namazali s čokoladnim prelivom in zavili. Nato sva si vzeli še sladoled in sladki greh. Vse skupaj je bilo naravnost božansko. To sladico imava obe zelo radi. Seveda pa je po vsem dobrem sledilo še pomivanje kuhinje.
Kuhinja sva pospravili hitro in še siti sva bili. Svetujem vam, da si za sladico izberete palačinke, pripravljene na res poseben način in verjemite mi, ne bo vam žal. Najboljše pa so seveda doma z eno dobro glasbo. Pa dober tek!
Maruša Kajzba, 8. b