Razmišljal sem, kaj bi izdelal za šolski bazar. Nisem imel nobenih idej. Kar na enkrat pa sem se spomnil, da bi lahko spekel sladke kroglice z okusom orehov in sadja, ki bi jih nato prelil s čokolado ter potresel z mrvicami. Nato pa bi jih postavil v okrašen lonček s pokrovom.
Nisem vedel, če mi bo uspelo narediti krogljice iz sestavin, ki jih imam zdaj v hladilniku. Zato sem naročil mami, naj mi kupi še dodatne sestavine. Ko mi je prinesla sestavine, sem dobil upanje, da mi bo mogoče uspelo.
Kolikor imam kuharskih “izkušenj”, sem najprej zmešal skupaj suhe sestavine in posebej mokre sestavine. Nato sem vse skupaj zmešal v maso, ki pa je bila izredno lepliva. Komaj sem si jo spravil iz rok. Upal sem, da ko se bo speklo bo trdno in ”suho” pecivo.
Oblikoval sem kroglice in jih polagal na pekač (najprej sem na pekač položil papir za peko). Kroglice so se pekle 45 minut. Po pečenju sem jih oblil s čokoladno kremo in posul z mrvicami. Postavil sem jih v hladilnik, da se ohladijo. Vse krogljice nisem mogel narediti sam, zato sem imel mamino pomoč.
Z bleščicami sem okrasil kozarčkov pokrov in naslednji dan sem krogljice v kozarčku odnesel v učilnico za slovenščino, kjer jih je sprejela razredničarka. Bile so lepe in okusne.
Rok Lončar, 8. a